bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ortaöğretimlerde zorunlu derstir.
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      şapka takmayanı vuruyorlar mıydı dediğimde beni sınıftan atan bir hocaya sahip dersin lisedeki versiyonu. o ders için (bkz: sosyal bilgiler)
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      zor bir ders idi. lise zamanlarında az çektirmedi namussuz hoca.
    4. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      t:günümüz insanlarından bazılarının (büyüklük ya da küçüklük ifade etme amacı gütmemekteyim burada) bağlı kalmak ısrar ettiği söylem ve tanımlar. " 'asla' atatürk ilke ve inkılaplarından şaşmam" diyen insanların düşünce yapılarını, osmanlı yıkılırken osmanlıcılık akımını savunanların düşünce yapılarına benzetiyorum. şu bilinmelidir ki herhangi iki günü gereksinimleri asla aynı değildir. heraklitos'un söyleminden ilham alınırsa, şöyle bir şöz söylenebilir: aynı gün 2 kere yaşanmaz. tarihin ya da biyolojinin bize gösterdiği üzere şu açık bir gerçektir ki döneminin ya da habitatının gereksinimlerine uyum sağlamayan(adapte olmayan) kurumlar ya da varlıklar yok olur, yıkılır ya da doğal seçilime maruz kalır. yukarıdaki sözleri söyleyen insanlar, bugüne kadar gördüğüm üzere bahsi geçen ilke ve inkılaplara mutlak bir bağlılık beslemektedir. bahsettiğim bu 3 bilgiyi göz önünde bulundurursak, bahsi geçen insanların neden osmanlıcılık akımını savunanlara benzediği anlaşılmakta ve bu benzerlikten yola çıkarak bu bahsi geçen insanların başarısızlığa uğrama ihtimalleri olduğu ve bunun nedeni anlaşılmaktadır. ufak bir feragatnamede (disclaimer) bulunayım: amacın herhangi bir düşünceye ya da şahsa saldırıda bulunmak yahut onları alındırmak değil. sadece bu ve bu tür düşünce sistemlerinin içerisinde bir miktar bağnazlık bulunduğuna ve bu tür düşünce sistemine sahip olanların düşünce sistemlerindeki muhtemelen çöküşe dikkat çekmektir. bu dediklerim herhangi bir milletten olan, herhangi bir düşünce sistemine sahip olan ya da herhangi bir dine mensup olan bütün insanlar içindir. toplumların ve kurumların var olma koşullarından birisi de sürekli ayak uydurabilmektir. bu tür düşünceler bizleri doğrudan yahut dolaylı olarak ilerlemekten alıkoymaktadır/alıkoyabilmektedir. ben sadece toplumun iyiliği için küçük bir dikkat çekmek istedim. umarım yanlış anlaşılmam.
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      5. sınıf ve 8. sınıfta atatürk'ün olduğu konular müfredattan kaldırılmış. gerçekten çok yazık bu ülke atatürk ve mahmetçiklerimiz sayesinde binbir zorluklarla zafer kazanıldı atatürkçülük yerine rizenin tanıtımı gibi konular yer almış. sözün bittigi yer
    6. 12
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Yaşım olmuş 22 hala amasya genelgesini okuyorum. yeter ulan yeter. Atatürk benim kadar okumamıştır bu genelgeyi. bu arada egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Ben Atatürkçüyüm diyen bir insan tarafından sadece tanımlarının bilinmesinin yeterli olmayacağı bu ilke ve inkılapların bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiği düşüncesinde olan bir insanım. Ben Atatürkçüyüm de ama halk umurunda olmasın, Cumhuriyet umurunda olmasın, Laiklik kavramının içine et, sağdan soldan çaldığın teknoloji ile Milliyetçi görün, sadece kendine fayda sağlayacak yasalar çıkar. Yok arkadaş yok böyle olup Atatürkçüyüm diyeceksen deme eksik kalsın.
    8. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      eğitim sistemimizin en büyük eksikliklerinden daha doğrusu yanlışlarından biri. ezberci sistem yüzünden, aslında çok derin anlamlar içeren ilke ve inkılapları sadece ezbere biliyoruz. ki üzerinden yıllar geçtiği için ezber de uçup gidiyor. özellikle ilkeleri anlamak, uygulamak çok önemli. şu an içerisinde bulunduğumuz çoğu sıkıntı, hatta atatürk ve miraslarına düşman olunması da tamamen bununla alakalı. özellikle de konu din olunca. en basit örneği laiklik. laikliği bize sadece "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması" şeklinde öğrettiler. aslında laiklik, atatürk'ün bize en güzel armağanlarından biri. sadece ayrı bir diyanet işleri olması değil yani. bence, özellikle lisede, sadece ilke ve inkılapları içeriklerini boşaltmadan dolu dolu anlatacak dersler olması gerek. tabii bu pek mümkün görünmediği için bizlere aslında çok büyük iş düşüyor. biz'den kastım, gerçekten atatürk'ü ve yaptıklarını anlayan kesim. daha çok okumalı öğrenmeli ve anlatmalıyız.
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bu milletin ve devletin hamurudur.
    10. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yıl olmuş 2021, görüyorum etrafta, özellikle sosyal medyada adamlar halaa harf devrimini eleştiriyor, şapka kanununu eleştiriyor. bi bok olmaz bu ülkeden. mükemmel taktik ama haa, eleştirecek dağlarca şey varken atatürk'le ilgili iki paylaşım yap, üç gün üç gece birbirine girsin millet, asıl olanı biteni fark etmesinler bile.
    11. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Nedendir bilmem ama bu dersin öğretmenleri çok gaddar olur. Anlaşmışlar sanki merkezi gaddarlık sistemi var adamlarda/madamlarda.
    12. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Herkesin bildiği fakat kimsenin içselleştirmediği inkilaplar (bkz: içselleştirsek böyle mi olurduk aq)